Andere wegen

De film Crazywise laat een positief beeld van de omgang met verward gedrag en psychoses zien bij de niet-westerse mens. De reden is dat het gebeurde als een opening naar een spiritueel leven kan worden gezien. Daarom worden verwarde mensen en degenen die een psychose doorstaan, buiten de Westerse wereld, ondersteunt en een deel van hen wordt later de dorpsoudste die met hulp van visioenen en contact met de geestelijke wereld anderen helpt.

Helaas weet ik zelf niet vanuit mijn eigen ervaringen (waarin ik veel gezien heb doordat ik andere culturen bezocht en vrijwilligerswerk deed in India en Egypte en ziekenhuizen bezocht in Indonesië) van psychoses en herstel hiervan. Toch geloof ik dat we nog veel kunnen leren en ik sta open voor informatie die helpend kan zijn. Mail het naar: ellen@vrijeenergiewijze.nl 

Bedding
Een ondersteunende omgeving is een noodzaak want dan alleen kan herstel en meer dan herstel plaatsvinden. 

In veel niet Westerse culturen gaat men ervan uit dat stemmen horen of waanideeën hebben een betekenis hebben. 

Egypte

Graag maak ik een verbinding tussen de oude traditionele heelkunde en onze moderne geneeskunde. Nadat ik een psychose heb gehad ontving ik boodschappen over heling en voorzichtig ben ik gaan onderzoeken wat mijn bijdrage kan zijn voor het welzijn van anderen. Ik deed op eigen initiatief en alleen 4 jaar lang onderzoek naar frequenties en hoe je de frequenties van een lichaam of delen van het lichaam verhoogt. De resultaten waren vaak verbluffend en mensen herstelden.
Ik ging in 2019 twee maanden naar Egypte en zag daar hoe mensen geloofden in wat ik deed en hier kwam ik echt weer tot bloei. Het samenwerken met gelijkgestemden was een heerlijke ervaring. 

You tube 

Herstellen van crhonische vermoeidheid en een psychose 

Ik heb nadat ik herstelde, en ik mocht herstellen van een chronische vermoeidheid die meer dan drie jaar heeft geduurd en een psychose, veel healingen mogen geven aan anderen en aan dieren en ik heb mezelf kunnen helen met hulp van de Spirits, essentiële oliën en parfums die nog natuurlijk zijn, klank en helende voeding. Het is 6 1/2 jaar geleden dat ik begon met het herstellen van de psychose en ik heb dit met steun van mijn omgeving zonder therapie of medicatie gedaan. Het was een mooi proces en beetje bij beetje is ook mijn lichaam gezonder geworden zodat ik ook fysiek me weer sterk genoeg voel om nieuwe initiatieven te omarmen. Het contact met Moeder Aarde, de dieren en de planten zijn een bron van geluk geweest en zonder deze 'vrienden' had ik het niet gered. 

Geloof in de ander!

De documentaire Crazywise van Phil Borges onderzoekt wat we kunnen leren van mensen over de hele wereld die hun persoonlijke psychologische crisis veranderden in een positieve transformerende ervaring.

Wanneer de omgeving of de hulpverleners de stemmen niet zien als waanzin of gekte maar mee willen kijken wat er in iemand gebeurt haal je heel veel angst weg.