Ontgiften

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 12:26

Zuivere lucht is belangrijk voor ieder mens. In de natuur zorgen de bomen, planten en ook de oceanen en de algen voor ons zuurstof.
Terwijl bomen hun eigen voedsel maken, maken ze ook een beetje afval dat ze kwijt moeten raken. Bij het veranderen van water en koolstofdioxide in suiker blijft er nog een hoeveelheid zuurstof over.
Die laat de boom ontsnappen door dezelfde kleine gaatjes in de bladeren, waarlangs ook koolstofdioxide naar binnen kwam. Deze gaatjes zitten aan de onder- en bovenkant van het blad en noemen we huidmondjes.
Dat ontsnapte zuurstof is afval voor de bomen, maar voor ons erg handig, wij hebben immers zuurstof nodig om te leven. In de lucht die we dan weer uitademen zit weer kooldioxide. En dat kunnen bomen en planten dan weer gebruiken om er weer zuurstof van te maken. Mensen en bomen maken van elkaars afvalstoffen gebruik.

En ook de planten zorgen ervoor dat de mensen zuurstof in kunnen ademen.

Als je gifstoffen kwijt moet, dan is het daarom goed om de natuur op te zoeken. Je kunt als je wandelt door de bossen of parken, je dan voorstellen dat je alle vuil in jou uitademt. De zuurstof die de bomen en planten geven neem je weer op via je ademhaling en zo ontstaat er een kringloop van energie. Als je dit erbij visualiseert help je het lichaam extra mee om je afvalstoffen te verwijderen.

Een sauna werkt heel reinigend.

Douchen werkt goed want hiermee haal je ook de afvalstoffen van je huid af en gaat het ontgiften nog gemakkelijker. Je kunt met een washandje je huid afboenen om de schilfertjes eraf te halen.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.