Ervaringsdeskundige

Gepubliceerd op 9 maart 2022 om 14:50

Wat is nu ervaringsdeskundigheid en is niet iedereen ervaringsdeskundig? De afgelopen 2 jaren hebben veel mensen trauma en angst ervaren en dit is een deel van hun ervaring geworden. Zelf heb ik eind vorig jaar een bijzondere keuze gemaakt want ik wil me gaan inzetten in mijn praktijk als ervaringsdeskundige, maar vooral als herstel deskundige na een psychose. Mijn trauma en inhoud van de psychose voelt na 7 jaar herstel niet als het belangrijkste ook al wil ik als je hulp krijgt en ik met je meeloop hier ook gerust over vertellen. Vraag me gerust als het helpen kan. Want dat is het belangrijke bij het werk van ervaringsdeskundigen, het heeft alleen zin als de ander er verder mee komt. Je eigen verhaal kan in het herstellen de negatieve spiraal voort doen zetten en je moet juist uit het verhaal naar binnen gaan, zodat je weer vanuit wie je bent en met je talenten kan gaan creëren. Ik ben ervaren in het geven van therapie aan mensen die het heel moeilijk hebben en doe mijn best je ervaringen betekenis te geven. Lijden mag voor mijn gevoel, niet voor niets zijn geweest.

Als je vrouw bent en steun en therapie zoekt na een psychose kun je bij me terecht. Voorwaarde is wel dat je niet in een psychose bent als je je aanmeldt en verder kan ik in mijn eentje geen 24 uurs begeleiding bieden. Ook is openheid voor de spirituele ervaring van de psychose een pré want we gaan ook de boodschap en de zin van de psychose onderzoeken.

Ik werkte, voor de psychose in 2015, al een aantal jaren als massagetherapeut en healer en ben opgeleid als lichaamsgericht werkend therapeut en psycholoog. Nu werk ik sjamanistisch en met heel veel passie en plezier. Sessies zijn in de praktijk EdanZ, centrum voor ontmoeting en ontwikkeling, in de stad Groningen, tijdens een wandeling of met paarden in Opende. Alles met het doel om te verwerken, je weer dicht bij jezelf te brengen, empowerment en om te ontdekken wat je kunt en wilt in je leven. Over een paar weken begin ik met de opleiding tot ervaringsdeskundige en dat dit op mijn pad kwam, ben ik dankbaar voor.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.