Paarden

Een sessie met paarden is onderdeel van het traject die voor het grootste deel bestaat uit telefonische gesprekken of therapie via mailcontact.
Kijk voor info hierover bij therapie. Het traject is voor vrouwen die een psychose hebben gehad. 

 

Paarden hebben een lage hartslag en ze hebben een groot elektromagnetisch veld. Hierdoor komt de mens tot rust. Vrouwen die aan het herstellen zijn van een psychose kunnen in de periode dat we met elkaar gesprekken voeren een keer langskomen voor een sessie met de paarden. Een paard kan iemands wezen zien en dat wat ongezien is helen.

Paardencoaching 

Een psychose kan tot stigma leiden en ik probeer je te helpen om jezelf te mogen zijn in al je kwetsbaarheid. Paarden maakt het niet uit wat je hebt meegemaakt want zij hebben geen oordelen. Ze zien je authentieke zelf en kunnen je bevrijden van de last die de psychose ook meegebracht heeft. Ze weten precies wat er nodig is en als paardencoach begeleid ik dit proces. 
Een bezoek aan de paarden is een onderdeel van het traject waarin we gesprekken hebben of met elkaar mailen. Ik kies ervoor om niet in de wei te werken maar bij het hek waar je contact met de paarden kan maken en zij met jou. De reden is de kwetsbaarheid van iemand die een psychose had. Paarden willen je in de kracht brengen en laten dit zien tijdens therapie met paarden in de weide. Ze zien ons als onderdeel van de kudde en kunnen te heftig reageren op iemand die nog niet krachtig genoeg is. Ook als je wel krachtig genoeg bent of als je zelf een paard hebt geef ik therapie met paarden niet in de wei of bak.

Met de voeten in de aarde

Gronden en je kunnen gronden zijn essentieel en vaak hebben mensen die een psychose hebben gehad hier wat meer moeite mee. Doe stevige schoenen of laarzen aan als je komt in Opende voor de sessie met de paarden want het kan modderig zijn. Ook als het weer minder goed is gaat het door. Voel de elementen en geniet ook van de ervaring met de paarden. 

Paarden boden me kansen 

Een magnetiseur wordt je niet maar de gave om te magnetiseren krijg je Die gave mocht ik ontvangen in mijn herstel en toen ik weer stevigheid genoeg voelde, ben ik onderzoek gaan doen naar natuurgeneeswijzen bij paarden en hierna bij mensen. En net als de paarden me door de eerste herstelfase hebben geholpen zo hielp het bezig zijn met mijn helende handen in een langdurig onderzoek van 4 jaar me om medicijnvrij en therapieVrij het licht of mijn geluk terug te vinden. Met hulp van mijn geliefden die me altijd vrij lieten om mijn pad te gaan ook al leverde het nauwelijks geld op. Zij hadden geen angst voor terugval in een psychose. Zij volgen hun gevoel. 
Werken met mijn ervaringen heb ik altijd gedaan en ik heb gezien dat mensen met ziekte en problemen blij zijn als je iets deelt over je verleden als dit aansluit op de vragen die iemand heeft. Ik heb veel meegemaakt behalve de psychose en ben bereid om naast je te staan.