Je gezonde kant (her)vinden

Er is een innerlijk weten dat zegt, dat in elke donkerte altijd licht te vinden is. Als je je innerlijke leiding gaat volgen en de lichte kant neemt, en je weet zelf heel goed wat deze lichte kant is, dan is er hulp en kom je uit een persoonlijke crisis. 

Betekenis gaan geven 

Er verandert iets in je ervaring als je zover bent dat je betekenis geeft aan de helse of hemelse ervaring wat een psychose is. De hel is niet de werkelijkheid en de hemel ga je ook weer uit, maar je nieuwe zelf die kun je vinden wanneer je betekenis gaat geven aan de psychose. 

het pad is niet gemakkelijk maar wel licht 

Het pad is niet gemakkelijk, maar wel licht.
Een pad is niet gemakkelijk, maar we kunnen leren van obstakels die af en toe verschijnen en dit is een deel van leven hier op aarde.
Je kan altijd je best doen om harmonie met iedereen te creëren en je kan een relatie hebben die soepel loopt en waarin je ja knikt als het niet naar je zin is. En je kan een baan hebben waarvan je weet dat je het kan en die verder niets toevoegt voor jezelf of voor anderen. Je kan elke dag herhalen wat je hiervoor ook deed om geen ongemak te voelen en tevreden zijn met sleur. 

Iemand die een psychose heeft doorgemaakt is nooit meer tevreden met een oppervlakkig bestaan en de ernstige crisis nodigt uit om uit de comfortzone te stappen en het leven Leven. Dit is niet uitfreaken of gekke dingen doen maar als je naar iemand kijkt die ooit een psychose had en herstelde, dan zie je dat er een verlangen is naar... Naar meer dan serieus genomen te worden of om van het stigma af te raken. Neem mensen die een psychose hadden heel serieus want wanneer het innerlijke conflict is opgelost, is met de houding van verlangen naar een liefdevol en vriendelijk bestaan met elkaar, heel veel mogelijk. 

Moeder aarde

Je kan als je geneest na een psychose betrokken raken bij healing projecten en dat kan heel fijn zijn. Je kan juist ook kiezen voor aardende werkzaamheden en voedsel gaan verbouwen of aan de slag gaan in een bos met het doel om de natuur te beschermen. Juist als je een psychose doormaakt zie je heel helder wat er mis is en hier kun je wat mee doen om verder te helen. Contact maken met Spirits, of met dieren is voor iemand die een psychose had vaak gemakkelijker dan voor de psychose. Er is echter iets anders aan de hand en dat zijn de milieuproblemen en het klimaat. Iets doen voor het herstel van de aarde is een weg die zeer de moeite waard is wanneer je herstelt. Juist omdat je vaak beter ziet wat er nodig is.