De werking van Egyptische parfums is bekend in veel Arabische landen. In de natuurgeneeskundige consulten voor vrouwen kunnen natuurlijke parfums worden gebruikt. 

Natuur parfums uit Egypte

Egyptische parfums

Toen ik in 2019 in Luxor (Egypte) verbleef leerde ik de Egyptische parfums kennen. Het bleek een deel van het leven te zijn, en net zoals je in Nederland op verschillende plekken tijdschriftenwinkels ziet, zo zag je daar in de stad, maar ook in de dorpjes bij Luxor, grote en kleine natuurlijke parfum winkels. Ook de mensen waar ik tijdelijk woonde hadden een winkeltje met parfums en het maakte me nieuwsgierig. Ik leerde van de eigenaar meer over de parfums en bezocht ook andere winkels en een heel groot 'parfumpalace'. De eigenaren konden me precies vertellen wat ik nodig had en een langdurige schimmel waar ik, voor ik naar Egypte ging last van had, verdween na het gebruiken van lettuce parfum (gewonnen uit de slaplant).
Er bleek voor allerlei problemen een natuurlijke parfum te bestaan en ik heb voor mezelf en de praktijk parfums meegenomen naar Nederland. Natuurlijke parfums zijn mixen van essentiële oliën en net als bij de essentiële olie gebruik je het op je gevoel samen met de kennis over de oliën. Ik bleek goed te kunnen voelen welke natuurlijke parfum nodig was in combinatie met de andere natuurlijke heelwijzen (magnetiseren, essentiële olie, edelstenen en klank) die goed werkten. Een probleem wat ook op te lossen was, is dat er een Egyptische webwinkel in Nederland is die de pure parfums verkoopt.

Samenstelling van parfums

In de hippocampus en amygdala (twee hersengebieden) worden geuren waargenomen. En de hippocampus en amygdala is ook de plek van onze emoties. De pure parfumgeuren (zonder alcohol) komen binnen en gaan naar deze hersengebieden en beïnvloeden onze emoties. De emoties zijn verbonden met het lichaam en de ziel. Door het toepassen van de juiste natuurlijke parfums beïnvloedt je ziel, geest en lichaam. Het ene kan niet zonder het andere. Je kan niet op een holistische wijze iets doen voor een stukje mens, het is altijd voor de hele mens. 

In het oude Egypte kenden ze het geheim van de Parfums. 

Een parfum bestaat uit verschillende noten of geurbestanddelen uit bloemen, vruchten, groenten, bladeren, kruiden, specerijen, hout, mossen en harsen. De frisse en vluchtige noten zijn de kopnoten. De geur leeft maar enige minuten en verdampt dan. Citrusolie of bergamot zijn voorbeelden van kopnoten. Voorbeelden van de hartnoten zijn roos en jasmijn. Zij vormen een andere 'laag' in een parfum en brengen leven in een geurcompositie. Hartnoten zijn verbindende noten in een natuurparfum. Tenslotte zijn de basisnoten in een natuurlijke parfum de geuren die uren blijven hangen. 

Egyptische parfum in de praktijk

Egyptische parfums

De parfums uit Egypte zijn prachtige aanvullingen in mijn praktijk. Voor vrouwen, gebruik is ze meestal bij een natuurgeneeskundig consult. Ze kunnen via je reukorgaan, maar ook via het lichaam (reflexpunten) je ziel bereiken. 

Vrouwen uit Arabische culturen 

Waarschijnlijk ken je als je uit een Arabisch land komt, de kracht van parfums. Ook in Nederland wordt deze traditie voortgezet. Mogelijk weet je meer dan ik weet over natuurlijke parfums en voel je zelf precies wat nodig is. Ik wil je uitnodigen om samen met mij te kijken naar jouw helingsproces waarin ik meevoel en op de achtergrond zal blijven om je de kans te geven je gezondheid in eigen handen te nemen.   

In de stad Groningen kan dit bij je thuis. De kosten zijn € 50 (geen btw) en de natuurparfums en eventuele andere olie is niet inbegrepen. Je krijgt alle tijd voor dit consult. Het doel is dat je je hierna beter voelt met jouw inbreng en intuïtie.

Ik spreek goed Engels en ken verschillende Arabische woorden en ben lerende.

Egyptische parfum