Kruiden- en voedingsadvies kan, indien nodig een onderdeel zijn van de natuurgeneeskundige behandeling. Ik heb jarenlange ervaring als magnetiseur en maak gebruik van wat de natuur nog meer schenkt.

Fytotherapie

Fytotherapie is de wetenschap van de kruidengeneeskunde. Bij onbalans, klachten en ziekte worden kruiden gebruikt om het evenwicht te herstellen. Veel kennis over planten en kruiden is gebaseerd op eeuwenlange kennis en doorgegeven gebruiken. 

voeding 

Ons lichaam vraagt om levende voeding, rijk aan vitamines, mineralen, sporenelementen, koolhydraten, eiwitten en vetten op de juiste manier gecombineerd. 
Vanuit mijn visie is diëten voor het afvallen slecht voor de gezondheid omdat het niet mogelijk is om nog de goede voedingsstoffen in de goede verhoudingen op te nemen. 
Mijn adviezen bevatten geen dieet, maar wel kleine aanpassingen in de voeding.

Kruiden oogsten en voorschrjiven 

Bij het oogsten en toepassen van planten en kruiden is er een juiste tijd. Het spreekt voor zich dat je de bloemen oogst op een zonnige dag en niet als het regent. Maar, in welk sterrenbeeld de maan staat tijdens het oogsten, heeft bijvoorbeeld ook effect.

Ook de tijdstippen en dagen van innemen hebben effect op de resultaten. Wanneer je een klacht hebt, wordt de beste tijd van innemen erbij genoemd om het beste resultaat van de kruiden te hebben.

kruiden en maankalender

“Laat voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn voedsel" ,
- Hippocrates

Fytotherapie werkwijze bij een natuurgeneeskundig consult

Afhankelijk van je klachten zoek ik naar de allerbeste kruiden vanuit de signatuurleer die je neemt op de meest gunstige dagen. Daarvoor maak ik gebruik van de maankalender.
Als je de eerste keer in de praktijk bent geweest voor een energetische diagnose en behandeling met magnetiseren, adviseer ik nog geen kruiden. Dan wordt wel de energie in balans gebracht en als je besluit hierna een traject te gaan doen dan zoek ik uit welke kruiden of heilzame planten je nodig hebt en in welke vorm en op welke tijden je ze het beste kan nemen gezien vanuit de signatuurleer en astrologie.

kruiden en maankalender

Informatie over natuurlijke voeding met recepten 

De Natuur Zoekt Je
PDF – 334,9 KB 34 downloads
Zonnevoeding Recepten Met Granen
PDF – 353,7 KB 37 downloads