Trauma

Wanneer er geen oplossing is, is teruggeven aan het Grotere Geheel, een andere manier om te herstellen.

Soms is er iets erg traumatisch gebeurt in het verleden. Vaak wordt het een deel van het leven van mensen en krijgt het een plek. Er is niets meer nodig want het is gebeurd en hiermee moet iemand verder. Een voorbeeld is het verliezen van een ouder op jonge leeftijd. 
En er is ook trauma, die maar nooit een plek kan krijgen omdat er onduidelijkheid is en die gaat niet weg tot iemand zeker weet wat er is gebeurd. Een voorbeeld is een moord waar geen daders zijn gevonden. 
Een psychose kan, als iemand er gevoeliger voor is, ook uitgelokt worden door een traumatische ervaring. Voor het herstel kan het ongunstig zijn als de dingen geen plek hebben en het kan zelfs als er iets gebeurt weer een nieuwe psychose activeren. 
Wat kan iemand dan doen? 
Er is nog een weg en dat is je last teruggeven aan het Grotere Geheel. Dit is de spirituele weg die je bevrijden kan als het gevaar over is en je verder wilt met het leven. Want altijd op zoek zijn naar een dader die er wel is, maakt vaak relaties en je leven kapot. 

Wanneer je verbinding maakt met dat wat je weet of wat je nog niet helemaal weet dan kun je in een labyrint op jouw manier alles wat jouw ziel bezwaard teruggeven en dan laat je het werkelijk los. Je vergeet niet, maar je hoeft er niet meer mee te strijden in jezelf of met instanties of wie er ook bij betrokken was. Dit kan alleen als je niet meer bezig wilt zijn met mogelijke schadevergoeding en je een diep verlangen hebt om zonder nare gevoelens verder te gaan. Je geeft iets terug en hiermee kan ook je familiesysteem geheeld worden. Want in de familie kan iemand anders dat wat niet gezien is bij jou, overnemen.