Chronische hyperventilatie

Weet je wat de symptomen van chronische hyperventilatie zijn? Het zijn er heel veel, maar vaak worden de klachten niet herkend. 
Wanneer je je somber of depressief voelt,
wanneer je tintelingen voelt, 
als je gauw moe bent of vermoeide spieren hebt,
of bij concentratieproblemen is het de moeite waard om de chronische hyperventilatie symptomenlijst te checken. Want mogelijk hebben de klachten te maken met een verkeerde ademhaling. 

 

Als je chronisch hyperventileert voel je je ellendig maar je ziet er niet ziek uit. Check de symptomenlijst om meer duidelijkheid te krijgen over uw klachten.

Chronische Hyperventilatie Symptomenlijst
PDF – 32,4 KB 13 downloads

Hyperventilatie kent twee vormen. De acute en chronische vorm. 

Acute hyperventilatie gaat aanvalsgewijs en chronische hyperventilatie niet. Chronische hyperventilatie is langere tijd aanwezig, maar minder duidelijk en daardoor ook minder goed te herkennen.

Wij, Marieke Mosk en ik geven een training met de naam Hypermethode, die werkt bij chronische hyperventilatie. 
Alleen klachten die te maken hebben met een verstoorde ademhaling door een ademcentrum wat niet meer adequaat reageert kunnen herstellen met de hypermethode. Zoek daarom van te voren uit of de klachten te maken kunnen hebben met chronisch hyperventileren. Je kan beginnen met de symptomenlijst en als er meer dan 7 symptomen zijn die je herkent, denk dan aan de mogelijkheid van chronische hyperventilatie. De huisarts kan je ook verder helpen wanneer je denkt dat de klachten die je hebt ontstaan zijn door chronische hyperventilatie.

Open staan voor een andere manier van helen, helpt als je besluit om mee te doen. Je hoeft niet vertrouwd te zijn met energiewerk en healing. 

Zie hier de mogelijkheden om een training te volgen.