Stress

In verschillende culturen zijn vrouwen veel samen en ze delen veel met elkaar en dit geeft vertrouwen en brengt rust. In onze cultuur zijn we dit minder gewend. 
Stress komt helaas heel veel voor bij vrouwen terwijl we ook de wens hebben om op een fijne manier oud te worden en ook dan nog vitaal te zijn. Het is fijn om in de tuin te mogen werken om je te ontspannen. Het is goed om tijd te hebben voor een wandeling in de natuur en het is nodig om tijd te maken voor vriendinnen. Soms is het lastig om er tijd voor te maken.
Hardlopen, training in de sportschool zijn voor veel vrouwen dingen die energie geven, maar de zachte vormen van ontspanning die kennen we steeds minder goed. De Egyptische vrouwen weten beter hoe je zorgt voor je ontspanning. 

Wanneer je te lang aanraking moest missen 

Langdurige stress kan leiden tot bijvoorbeeld voortdurend piekeren, spierpijn of hoofdpijn.
De afgelopen jaren zijn we veel te weinig aangeraakt. Mensen moeten er soms weer aan wennen om fysiek aangeraakt te worden en als je het een tijd moest missen kan het emotioneel zijn om echt weer (aan)geraakt te worden. De coronatijd kan een traumatische tijd zijn geweest ondanks dat er weinig te doen was en er meer tijd over was voor hobby's of een wandeling. Als je in deze coronatijd veel stress hebt gehad of een traumatische ervaring kan je zenuwstelsel erg alert zijn geworden. Dit heeft naast klachten ook tot gevolg dat je overgevoelig reageert en de neiging krijgt om snel negatief te denken. Aanraking kan dan de manier zijn om weer bij jezelf te komen.

Kijk hier voor de mogelijkheden en de prijs